Danske iværksættere og iværksætter skat

ivaerksaetter

Ville du starte en virksomhed med høj vækst, hvis du vidste, at regeringen kunne opkræve en 67% skat? Eller ville du foretage nogle tidlige investeringer i et selskab, der står over for samme priser?

Det er spørgsmålet om danske iværksættere og engelske investorer, der ser på porteføljebeskatning eller porteføljeafgift. Den pågældende skat vedrører yderligere 25% for enhver aktionær med mindre end 10% ejerskab af en virksomhed. Dette bringer den marginale skatteprocent op til 67% for en iværksætter, der forlader et firma, og samme sats for en angel investor. Hvad der er et meget risikabelt aktiv – høj vækst startups. Det er den høje pris på dansk iværksætteri, som har fået det måske mere passende navn iværksætterskat.

ivaerksaetter

“Iværksætter skat” blev i 2010 anlagt af tidligere økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen og den danske VKO-regering. På det tidspunkt stod det stødt modstand fra den private sektor, med en vred bevægelse af kritik. På grund af sine negative konsekvenser lovede minister Mikkelsen at fjerne skatten ikke længe efter, at den var bestået, men forlod sin position uden at foretage ændringer til gavn for iværksættere.

Som iværksætter er der mange ting man skal holde styr på. Blandt andet løn til dine ansatte. Anskaf dig et godt lønsystem som dette fra Proløn.

Den nye økonomi- og erhvervsminister Ole Sohn har også lagt skatten “under mikroskopet”, men i stedet for at fjerne den, har skatten kun været omstruktureret for at give iværksættere mulighed for at afslutte rent under særlige omstændigheder, såsom strukturen af virksomheden eller om iværksætteren har været aktiehaver i mindst tre år. En rapport fra Price Waterhouse Coopers fastslår, at undtagelserne har haft ringe eller ingen effekt på iværksætterklimaet.

Du kan trække din kørsel fra i virksomheden, men også i din privatøkonomi – læs om befordringsfradrag

Som følge heraf har opstartsøkosystemet i Danmark stagneret

Førstegangsinvestorer, der var villige til at investere i mindre end 10% af et selskab, har taget deres penge og investeret dem andetsteds. Og investorer, som måske vil være villige til at foretage større investeringer, står stadig over for stor usikkerhed fra, at yderligere investeringer kan udvande deres aktier til mindre end 10 procent. En DVCA-rapport konstaterede, at 62% af angel investorerne har afvist at investere, og mere end en tredjedel af danske it-virksomheder rapporterede, at de allerede er påvirket af iværksætterskatten.

entrepreneur-ivaerksaetter

I mange tilfælde gør denne skat det også umuligt for vækstvirksomheder, at acceptere yderligere finansiering – selvom det tilbydes. Iværksætter-skatte-strukturen gør det muligt for privatpersoner at betale kapitalgevinstafgift fra den øgede værdiansættelse af selskabet efter investering, selvom de ikke modtager yderligere personlig indkomst.

På et tidspunkt, hvor politikere er mere end glade for at mestre ny vækst og jobskabelse, hvorfor skulle de implementere og opretholde en skat, de indrømmer, var misforstået? Det er rigtigt, at den gennemsnitlige dansker er blevet mistænksom over for banker og investorer efter den økonomiske nedtur, men Danmark står over for systemiske problemer for at fremme ny vækst. GEM-rapporten fra 2011 markerer Danmark som den næstbedste til iværksætteri i ethvert land i den udviklede verden. Og ironisk nok har Danmarks politikere i 2020 lovet at blive en førende nation af innovative virksomheder.

Man behøver slet ikke at søge at finde iværksættere, der undslipper det danske startøkosystem for at skabe job andre steder. “Det var ikke så meget et spørgsmål om at flytte vores aktiviteter ud af Danmark, da det var et spørgsmål om ikke at placere dem der i første omgang.” Siger Michael Schmidt, medstifter af Exit Strategy Entertainment, Hamburg, Tyskland Baseret spiludviklingsstudio. “Vi er et indie spiludviklingsselskab, og vi vil virkelig gerne blive så uafhængige som muligt. En del af at være uafhængig er, at vi helst ikke vil trække nogen store investorer ind, men ser snarere på angels, som generelt er rettet mod en andel på under 10%. ”

mode-med-ivaerksaetter

Andre faktorer i det danske erhvervsliv har også fået Schmidt til at oprette en butik i Tyskland og Norge, men det er klart nu, at han har lettere adgang til kapital. “Vi har angel investor ingageret, da vi besluttede ikke at lægge størstedelen af ​​vores aktiviteter i Danmark. Som som en indfødt dansker gør det stadig noget ondt at høre, selvom jeg ved, at han har ret.”

Danske iværksættere og iværksætter skat
5 (100%) 5 votes

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.