Privatlån, iværksætter og SKAT – Hvordan gør man

privatlån og iværksætteri

Hvis du har taget et privat lån for at starte en virksomhed op, så er der nogle regler for hvordan man gør. Det forklarer vi dig i denne artikel.

Hvis man gerne vil starte virksomhed, men banken siger nej, så bør man måske lige tænke om det er korrekt. Nogle oplever dog at banker uagtet privat økonomi siger nej til erhverv og ide situationer kan det være en god ting at optage lån for at udleve drømmen.

Erhvervslån eller privatlån?

Mange steder på nettet ser man muligheder for erhvervslån. Hvis du tror at du ved at tage et erhvervslån står bedre privat så tro om igen. Du hæfter personligt for den slags lån uagtet om du har personligt virksomhed eller selskab. Det er der sikkerhed og derfor kommer de efter hus og bil.

Hvad er så bedst? Det skal du selv bedømme, men sagen er at hvis du låner privat og skyder ind i dit selskab så kan de trækkes ud igen uden at betale skat. Du kan dog ikke trække udgifterne fra i regnskabet.

Hvis du skyder 50.000 kr. ind til at starte med så kan du når du har omsat for 50.000 trække dem ud igen og betale lånet tilbage. Forudsat at du har overskud naturligvis.

Det er fuldstændig det samme, som at du tager din opsparing og skyder ind.

Det vil sige at hvis du skal betale 2500 hver måned, og du omsætter for 20.000 med et overskud på 15.000 så kan du trække 2500 kr. ud af regnskabet (husk at bogfører det korrekt) uden at skulle betale skat af dem.

De sidste 12.500 skal der så betales skat af.

Forbrugslån og indskud i virksomhed

Du kan f.eks. vælge at låne penge via Basis Bank, der er en af Danmarks største banker online. Her kan du låne op til 500.000 kr. og det er ofte meget mere end du kan låne i banken.

Du finder forbrugslån og Basisbank på denne oversigt. Her er renten fra 4,95 til 19,95% Renten fastsættes efter beløb og tilbagebetaling samt bankens risiko. Det vil sige på baggrund af kreditvurderingen får du en rente.

Dette er den billigste måde at låne penge. Om du skyder det fulde beløb ind i virksomheden, er underordnet. Du kan trække det tilsvarende beløb ud, som du skyder ind uden at betale skat. Herefter skal der betales skat af alle udtræk. Det nemmeste er at bruge et lønsystem. Det kan klare sonline for 19 kr. pr. lønseddel.

På den måde er der styr på din personskat. Husk at bruge et regnskabsprogram som Dinero eller Billy, til din virksomhed. Du ønsker ikke at lave fejl og dermed få en regning fra skattefar.

Du kan læse mere om ÅOP, renter og meget andet på home-bankers blog og få et større overblik over din økonomi.

Det der kendetegner bankerne idag går stik imod Nationalbankens seneste udmelding. Nemlig at det aldrig har været billigere at optage erhvervslån. Se mere her hos Nationalbanken.dk.

Privatlån, iværksætter og SKAT – Hvordan gør man
Rate this post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.