SKAT i Danmark

skattekontor-told-moms

Indkomstskatten i Danmark blev introduceret i 1903 og er nu opdelt i en statsskat og en lokal indkomstskat. Statens indkomstskat er en progressiv skat, mens den lokale indkomstskat er en fast skat.

skattekontor-told-moms

Indkomstskat

Alle indtægter fra beskæftigelse eller selvstændig virksomhed beskattes til 8% før skat. Denne skat betegnes som en “brutto skat” (dansk: Arbejdsmarkedsbidrag). Indtægter under DKK 43442 (2017-niveau, justeret årligt) er skattefri, men underlagt bruttovægt.

Renter på 50.000 kr. er fradragsberettiget. Pendling over 24 km / dag modtager et fradrag på 2,05 kr. Pr. Kilometer. Ved pendler på over 100 km pr. Dag nedsættes satsen til DKK 1,03 pr. Kilometer. En række andre fradrag gælder. Den generelle regel er, at skatteyderen er i stand til at fratrække sine udgifter ved at erhverve deres skattepligtige indkomst, selv om der er mange undtagelser af denne regel. Medarbejdere har meget begrænsede muligheder for skattefradrag, da det antages, at arbejdsgiveren dækker udgifterne til medarbejderens arbejde. Arbejdsgiveren vil da kunne trække de fleste af disse udgifter fra sin egen skattepligtige indkomst. Endvidere er EU-afgifter fradragsberettigede.

Statens indkomstskat har to indkomstgrupper (base og top). I 2017 beskattes indtægter fra DKK 43.442 til DKK 479.600 på 5,83%, og indtægter over DKK 479.600 beskattes yderligere 15%. Andre skatter omfatter kommunal indkomstskat, i øjeblikket i intervallet 23% – 28%, dog i gennemsnit 24,09% og en statsskat i størrelsesordenen 8% – 15%. En sundhedsbidragsafgift (3% (2016), 2% (2017), 1% (2018), 0% (2019)) gælder for alle indtægter over skattefritagelse i år 2014, men derfra er sundhedsbidraget fusioneret med den almindelige indkomstskat med en procent pr. år. Fra 1. januar 2019 vil der ikke være nogen sundhedsskat, da den derefter vil blive udfaset, da den er en del af de indkomstskatter, som alle betaler. I henhold til det danske skattesystem er det muligt for en høj lønmodtager at betale op til 51,5% af deres samlede indkomst efter bruttovægt, hvilket giver 57% af den samlede indkomst.

Skat af landværdi

Den danske ejendomsskat (eller kommunal ejendomsskat) er en landværdi skat, som beskatter grundværdien af ​​jorden i henhold til enten:

Den samlede værdi af ejendommen minus værdien af ​​forbedringer eller værdien af ​​ejendommen sidste skatteår, ændret med en vækst / nedgangsprocent.
Hvilken af ​​disse to vurderinger er lavere resultater i basisværdien. Denne basisværdi er beskattet til mellem 1,6 og 3,4% i 2013, selv om nogle enkelte egenskaber kan betale mere eller mindre.

Provenu fra at sælge eget hjem – hvis der er friværdi – beskattes det ikke, da den marginale skatteprocent på kapitalindtægter fra boliger er omkring 0 procent.

penge

Lokale skatter og andre indkomstskatter

Den lokale indkomstskat varierer fra kommune til kommune. Den højeste lokalskat i 2009 er 27,80% og den laveste er 22,70%.

Det regionale sundhedsbidrag var 8%, da den blev indført fra 1. januar 2007. Den er indstillet og håndteret af staten, da regionerne aldrig har haft ret til at opkræve skatter uafhængigt af amterne. Denne afgift udfases senest den 1. januar 2019. I 2016 var den på 3%.

Maksimal indkomstskat

Summen af ​​alle indkomstskatprocenter (kommunal indkomstskat, statsskat og statens skattepligtige finansiering sundhedsvæsenet i sundhedsbidrag) kan ikke overstige 51,5%.

Udover de øvrige skatter betaler medlemmerne af Den Danske Folkekirke yderligere 0,4% til 1,5% kirkeskat. Prisen afhænger af kommunen. Mens kirken er en statsinstitution, tæller kirkeskatten ikke op til maksimalt 59% marginalskat, og man kan undtages fra at betale denne skat ved ikke at være medlem af folkekirken.

Moms

Danmark har en ikke-fradragsberettiget merværdiafgift på 25%, – MOMS (merværdiafgift, tidligere meromsætningsafgift). Skatten er underlagt EU’s direktiver om merværdiafgift.

I Danmark anvendes moms generelt i en sats, og med få undtagelser er ikke opdelt i to eller flere satser som i andre lande (fx Tyskland), hvor der gælder reducerede satser for væsentlige varer som fødevarer. Den nuværende standardsats for moms i Danmark er 25%. Moms i Danmark er en af ​​de højeste priser sammen med Norge og Sverige. En række ydelser har reduceret moms, f.eks. Offentlig transport af privatpersoner, sundhedsydelser, forlagsblokke, leje af lokaler (udlejer kan dog frivilligt registrere sig som momsbetaler undtagen boligområder) og rejsebureauvirksomhed.

Læs mere om moms her.

SKAT i Danmark
5 (100%) 8 votes

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.