Told på varer købt fra udlandet

computer-okonomi-online-handel

Ved bestilling af varer fra udenlandske netbutikker skal du i de mange tilfælde betale 25 procent moms, når varen kommer til Danmark.

Hvis du bestiller varer fra udlandet, hvor forsendelsen har en værdi under 80 Danske kroner, inklusive fragt- og forsikringsomkostninger, er den fri for afgifter og skatter. Det betyder, at du ikke skal betale moms eller told på varerne.

Forsendelser med en værdi under 80 kroner inklusive fragt og forsikring er fritaget for moms.

Omkostninger, når du handler online

Moms: Hvis forsendelsen har en værdi på 350 kr. Eller mere inklusive fragt og forsikring, skal du betale 25 pct. moms. Du skal betale moms, selvom varen ikke er ansvarlig for told.
Gebyr: Afsenderen (i de fleste tilfælde Posten) opkræver normalt et deklarationsgebyr. Dette er ikke et gebyr til dansk told, men et gebyr opkrævet af fragtmanden.
Du skal betale told på varen uanset om den er i ny tilstand eller brugt.

Når en vare sendes til Danmark, skal den gennem tolden, inden den kan bruges – hvis ikke varen kommer fra et andet EU land. Tolden indebærer beregning og betaling af moms og eventuelle afgifter eller særlige afgifter. Dette kaldes toldbehandling.

Fragtmanden (den, der transporterer og / eller opbevarer varen til dig) vil i de fleste tilfælde automatisk klare forsendelsen for dig. Det betyder, at det er fragtmanden, der beregner tolden og betaler dem til de danske toldmyndigheder på dine vegne.

I de fleste tilfælde opkræver fragtmanden et gebyr for opbevaring og toldbehandling.

computer-okonomi-online-handel

Flere oplysninger om toldafgiftsgebyr

Hvornår skal du betale?

I nogle tilfælde skal du betale afgifter til forsendelsesmægleren, inden varerne leveres til dig. På andre tidspunkter leveres varerne, og du debiteres for efterbehandlingen. Hvor lang tid forsendelsesagentens brug for toldklarering er varierer og spørgsmål i forbindelse hermed skal rettes til fragtmægleren.

Forsendelsen har normalt afsluttet toldbehandling, når du modtager det. I nogle tilfælde kan du alligevel modtage varen, inden den har afsluttet toldbehandling. Hvis pakken er mærket, skal du ikke åbne den før den er toldbehandlet, eller hvis du af andre årsager er usikker på, om du kan bruge varen, skal du kontakte fragtagenten.

Du kan lav toldbehandling selv

Du kan vælge at lave toldbehandlingen selv. I praksis er der lidt eller intet at vinde ved at gøre dette, da erfaringen viser, at forsendelsesagenten vil opkræve dig for opbevaring og forarbejdning af pakken under alle omstændigheder.

Tilbagebetaling af told, hvis du bytter eller returnerer varen
Det er muligt at få refunderet afgifter for varer, du returnerer. Det er også muligt at få refunderet told, hvis der er sket en fejl i toldklareringen.

Sikker på at du ved hvad moms er? Ellers find ud af det her.

Forbud og begrænsninger

Privatpersoner er forbudt at importere visse varer. Andre genstande er bundet af begrænsninger. Dette medfører, at du skal have en særlig tilladelse eller licens til at importere varen.

Du kan finde flere oplysninger om begrænsninger for sådanne genstande hos den myndighed, der er ansvarlig for forskrifterne. Eksempler på begrænsede genstande (hvor du skal kontrollere reglerne):

Lægemidler
Våben
Planter
Mad / kosttilskud
Alkohol
Du er ansvarlig for at overholde reglerne
Toldvæsenet kan tjekke alle varer, der ankommer til landet. Du er ansvarlig for at overholde reglerne. Hvis det viser sig at du har bestilt varer, der er forbudt i Danmark, kan du blive retsforfulgt.

skattekontor-og-computer

Brug af personnummer til toldbehandling

Det danske toldvæsen kræver ikke, at du oplyser dit personlige identifikationsnummer til udenlandske sælgere. Det kan dog være tilfældet, at forsendelsesagenten kræver det personlige identifikationsnummer, når du fortolder varen for dig.

Told på varer købt fra udlandet
5 (100%) 2 votes

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.